Muze.
Ik raakte bij de tennisclub in gesprek met een journalist die mijn vroeg of ik belangstelling had te helpen in een project met betrekking tot poëzie. Na een brainstorm en een voorstel van mijn kant hoe dit aan te pakken hoorde ik niets meer, totdat ik weer een telefoontje kreeg. Er was geld beschikbaar gekomen, er was een ontwikkelaar ingehuurd, maar ze konden maar niet tot een werkend product komen. Ik zou als project-manager zorgen dat het eindelijk tot een werkend product zou komen. Ik begon door de discussie over de layout te stoppen en te zorgen dat de basis van de app goed zou werken: ophalen van de gegevens betreffende gedichten, dichters, geluidsfragmenten en afbeeldingen naar een database op de telefoon. 4 maanden later had ik het meeste van de IOS-code geschreven, met de mogelijkheid om via Beacons en QR-codes gedichten te vinden, de backend gereorganiseerd van een wordpress site naar een site op Google App Engine die beheerd kon worden door de beheerders van de gegevens. We kregen na de lancering nogal wat aandacht van de nationale pers, (waarbij de verhuizing naar Google App Engine enorm hielp de site niet te laten vastlopen). Na enige tijd zakte de aandacht in, en omdat de Android versie van de app niet heel goed werkte en er geen geld was voor behoorlijk onderhoud, ook vanwege de probemeen met het bijhouden van 2 verschillende apps op IOS/Objc en Android/Java.
Het project is sindsdien herschreven in Flutter, zodat IOS en Android gebruikers nu hetzelfde programma te zien krijgen en er maar 1 ontwikkeltraject is, en we in de toekomst wellicht een desktop en een web-versie kunnen laten verschijnen. De app is ondertussen verijkt met poëzie-wandelingen.
We zijn op zoek naar investeerders om de app te verrijken met poëzie van over de hele wereld en de app wereldwijd te introduceren.